Frederikssund Volleyball Klub blev stiftet i 1975, som en underafdeling til FIK, men i 1987 blev klubben selvstændig.

Efter sommerferien 2016 valgte klubben at flytte træningen tilbage til Frederikssund. Klubben var tæt på at gå i opløsning, da flere spiller var flyttet til andre klubber grundet manglende træningstid, og der derved ikke var mange spillere tilbage i klubben. For at redde klubben valgte bestyrelsen at spørge spilleren Sebastian Gröschner, om han ikke ville tage trænergerningen i håb om at få klubben op at køre igen. På få år fik Sebastian i samarbejde med resten af spillerne mixholdet op at stå igen, samtidig med at han i januar 2019 fik startet teenvolley op sammen med træneren Jette. I løbet af 2019 er der kommet flere trænere til klubben, og januar 2020 fik Frederiksssund Volleyball klub også et ungdomshold.

I 2019 fik Sebastian Gröschner titlen som årets træner i DGI Nordsjælland på baggrund af hans store engagement samt hans sikring af klubbens overlevelse.